North-C-trail

door Henk

Stijn Kerkhove haalt de finish na een zware trailrun van 31 km in oa mul zand . Hij kreeg het lastig, maar zette toch door ... op karakter ... zo moet da. Mooi. Hij schreef er het volgende verslag van:
__________

 

Northsea trail 2017. Een Trailrun door los zand en duinen. Na vorig jaar de 21km gelopen te hebben dit jaar ingeschreven voor de 30km. Voorbereiding de laatste 3 weken: 2 weken cocktails drinken op een strand int zonneke en volproppen aan het buffet gevolgd door een weekje buiten leven op gevechtsrantsoenen. Lopen, niks van in huis gekomen die 3 weken. Verre van goed, dus de wedstrijd aangevat met de mindset van een bewegwijzerde langeduurtraining ipv een wedstrijd. Na enkele kilometers toch het gevoel gekregen dat het nog zo slecht niet ging (gem 13-13,5 door het mul zand) maar dan op km 16 gaat het parcours over de hoogste duin van Belgie wat blijkbaar extreem bevorderlijk is voor het melkzuur. :-) 

even later begon ik plots al tegen de eerste spierkrampen aan te lopen en besliste ik hoewel het conditioneel gans de wedstrijd heel vlot ging het tempo een beetje te laten zakken in de hoop de echte krampen zo lang mogelijk uit te stellen. Op een kilometer of 10 van het einde komt echter nog het zwaarste stukje parcours met soms meer klauteren op handen en voeten tegen een duin omhoog dan lopen en even later was ik er aan voor de moeite. De beentjes beslisten samen dat ze vanaf nu niet meer wilden plooien en de laatste 4km waren de langste, traagste en zwaarste van mijn leven denk ik :-[]

conclusie: volgende keer meer water drinken tussen de cocktails, de week erna een weekje in de regen staan lost het vochttekort niet op en volgend jaar best een weekje tussen laten :-)

Resultaat vergeten: 87ste van de 397. Nie slecht maar niet wat we origineel voor ogen hadden

Klik hier voor de volledige uitslag