Zwemmarathon Brugge

door Henk

Knappe 3de plaats voor KTDC op de zwemmarathon te Brugge !!
__________

Het was de eerste keer dat we met KTDC aan een dergelijk evenement deelnamen. Via via kregen we te horen dat er een zwemmarathon georganiseerd werd in het S&R zwembad te Brugge. (S&R is de groep die ook in Kortrijk de zwembaden zal beheren)
Wouter die wat sukkelt met een schouderblessure was bereid om onze ploegchef te zijn en gaf ons de nodige instructies. We dienen met minstens met 18 zwemmers te zijn en mochten maximum met 6 tergelijkertijd zwemmen. Na 50 meter werden we afgelost door iemand anders.

 We dienden 2 maal een halfuur te zwemmen en begonnen vol goede moed met een stevig tempo. We voelden direct dat dit hier niet evident ging worden. 

Na een halfuur was er een korte pauze en kregen we een tussenstand. We kregen te horen dat we 5de waren op dat moment. Niet slecht, maar we hoopten stiekem toch op beter. We hadden immers nogal stevig doorgezwommen. We merkten echter dat het maar enkele baantjes scheelde met de 3de plaats. Dit motiveerde ons om er het 2de halfuur opnieuw stevig in te vliegen. Ook Sofie die meegereisd was als supporter hielp mee en schreeuwde haar stem hees.

Het was letterlijk een verademing bij iedereen om de bel te horen die het einde van de marathon aangaf. Het was trouwens nog spectaculair om te zien hoe Annelien en ook Thomas en Ruben nog net binnen de tijd een volledige lengte konden afwerken. Halve lengtes telden immers niet mee.

Bij de prijsuitreiking begon men met de ploeg die de minste baantjes had gezwommen. Het was spannend maar aangenaam om te horen dat we uiteindelijk 3de werden. De 2de en vooral de 1ste plaats zat er niet in, maar we mogen best wel trots wezen op die 3de plaats. Proficiat aan alle deelnemers!!

Ons hoofddoel was om ons op een sportieve manier te amuseren (teambuilding), maar die 3de plaats gaf dat tikkeltje meer waardoor het een zeer geslaagde activiteit werd. Ze zullen ons nog zien op gelijkaardige evenementen.

Tenslotte bedankt aan Loes en Kurt die we nodig hadden om baantjes te tellen bij de concurrentie. Niet zo een leuke activiteit, maar zonder jullie konden we niet deelnemen. Bedankt.

Klik hier voor enkele foto's